Mari Åkre

Mitt liv bygger på livslång kärlek till idrott i alla former. Att jag sedan har en förkärlek för äventyr som får folk att tror att jag är lite galen ger en extra krydda i livet.
Min simbakgrund startade redan när jag var 6 år och kom in i Umeå simsällskaps simverksamhet. Jag har sedan dess ägnat många timmar i simhallen både som aktiv och som tränare. Idag kör jag crawlkurser i samarbete med Holiday Club med vuxna som målgrupp. Jag har simmat mellan Åre-Östersund och Grekland-Albaninen, sprungit mellan Sälen och Mora samt mellan Nikkaluokta och Abisko, allt i maklig takt. I sommar simmar jag Vansbro 10 km, det ska bli en roligt utmaning.
Mina äventyr innefattar minst en rolig kompis för allt blir så mycket roligare när man delar det men någon annan.

Beskriv din mest minnesvärda träningsupplevelse?
Min mest minnesvärda träningsupplevelse är från en insjö i närheten av Stenungsund där vi planerade att simma ett långpass runt sjön Hällungen, jag och 5 goda simmarkollegor. Det kräver sin tid att simma 10 km och mycket kan hända med vädret på denna tid vilket vi fick erfara. Säkerhetsmässigt hade vi all utrustning som sig bör för träning i öppet vatten med våtdräkt, safteyboy, energi för långpass och givetvis följebåt. Efter 3 timmar blåste det upp och vi fick medvind tillbaka till vår strand och med stora vågors hjälp var det bara att slappna av och simma med. Jag och min vän Jessica tjöt av skratt de sista två kilometerna in mot stranden då vi fick njuta av att åka med i vågornas dyningar. Ett fantastiskt äventyr.