Anastasia Isupova

En beskrivning av dig som instruktör

Som namnet antyder är mitt hemland Ryssland men jag bor sedan år 2011 tillbaka i Örnsköldsvik.
Jag har alltid varit engagerad inom idrott och har tävlat i rytmisk gymnastik både individuellt och i grupp på olika nivåer.
När jag var sjutton år kom jag med i det ryska landslaget inom rytmisk gymnastik och blev rysk mästarinna i grupp åren 2004, 2005 och 2006. Mitt lag vann två Student-OS i rytmisk gymnastik (i grupp) år 2005 Turkiet och år 2007 Bangkok och självklart en del Internationella tävlingar.

Jag har sedan dess arbetat som tränare och instruktör för gymnaster från olika länder och varit domare i rytmisk gymnastik. Idrott, hälsa och rörelse är en stor del av mitt liv och jag delar gärna med mig av mina kunskaper och mitt engagemang till andra.

Utbildning

På Universitetet i Sankt Petersburg tog jag min magisterexamen med idrott som huvudinriktning. Mellan 2004 och 2009 läste jag på National State University of Physical education and sport (namngiven efter Lesgaft , Faculty of coaching).

År 2014 gick jag elittränarutbildning, teori- och förbundsdomarutbildning (Gymnastikförbundet). Jag är certifierad instruktör i olika typer av individuell- och gruppträning.

Numera driver jag ett företag där jag tillhandahåller fitnesskurser för olika åldrar. Genom min bakgrund är jag naturligtvis mån om att rytm och dans hör samman med gymnastik. För att få maximal styrka i träningen behövs idag även träningshjälpmedel.
I början av år 2021 utbildade jag mig till International Trainer by Jumple Academy ( Rebounding System). Det är en unik och mångsidig och effektiv träningsform – faktiskt är jag den enda utbildade tränaren i Sverige.

Mest minnesvärda träningsupplevelse

Jag har ett stort arkiv med både tränings och tävlings upplevelser i mitt liv. Blir påmind om dem när jag kollar på mitt skåp med alla dessa medaljer