Åsa Ingelög

Jag lever och andas dans och träning! Och tänk att lilla jag har fått äran att ha det som mitt yrke! Så tacksam och glad för det. Att få inspirera andra, bjuda på mig själv och se glädjen hos deltagarna är ren lycka för själen! Jag har dansat sedan jag var 5 år och testat de flesta dansstilarna! Har utbildning via Balettakademin, Sveriges Dansorganisation samt The Academy.
Som gammal tävlingsdansare har jag några SM-guld i byrålådan tillsammans med en och annan pokal från EM och VM. Nu coachar jag istället tävlingsdansare i disco och hiphop med fina resultat.

Till vardags är jag en av delägarna till dansskolan Edge Dance Studios där jag undervisar allt från barndans, disco, hiphop och showdance till Feminine Vibe, Konstnärlig dans och tävlingsdans. Min yngsta deltagare var en sprallig 2-åring och den äldsta en minst lika glad och sprallig 72-åring.  På mina klasser ligger dansglädjen i fokus! För att få den perfekta dansklassen är det viktigt att vara lyhörd och kunna läsa av gruppen och använda rätt pedagogik och energi. Mitt mål med varje dansklass är att du ska lämna salen lika svettig och lycklig som jag!

Med mina 20 år i träningsbranschen kanske jag snart kan kalla mig för veteran och det gör jag så gärna. Alla mina fina erfarenheter och möten har format den instruktör jag är idag! Och det bästa är att det finns alltid mer att lära! Jag är så peppad på att få dansa loss med er på Workout Åre 2022!

Beskriv din mest minnesvärda träningsupplevelse?

Mitt bästa träningsminne måste vara när jag vann Nike Top Instructor! Det tillsammans med att få instruera dansklasser i Globen och få äran att få en av Nike Master trainers! Ja det toppar nog allt!

Passbeskrivningar

Feminine Vibe 

En dansklass med mycket känsla och attityd. Bara att plocka fram din inre diva, släpp allt och bara kör. Ingenting är omöjligt med rätt attityd. Du kommer dansa dig både svettig och het 😉

Linedance

Alltså den här klassen låter ju inte riktigt klok och det är den inte heller!! Vi dansar en superlätt koreografi, vrider och vänder lite på den. Tillsammans på ”line”,kors och tvärs och förbi varandra och hit och dit. Alt detta sker självklart till rolig, medryckande och galen musik och med ett konstant leende på läpparna. Du vill inte missa det här! Psst…Det krävs lite samarbete och ett och annat gapskratt ingår 😉

Nice and slow

En skön och lugnare dansklass med fokus på känsla. Tänk dig en vacker men enkel dans till en ballad med följsamma rörelser blandat med power. Vissa kanske skulle kalla den sorglig, andra fin, någon annan upplyftande. Här finns inga rätt och fel. Det kommer bli en fin men flåsig timme att dela tillsammans med övriga deltagare och vi gör det ”Nice and Slow”

Streetdance

Ja vad är nu det här, streetdance. Gatudans. Hur gör man då? Jo man sätter på skön musik med mycket gung, känner rytmen och så dansar vi loss. Rolig koreografi som är lätt att följa blandat med ett och annat klurigt move som kanske gör att vi får använda hjärnkontoret lite lite extra….men vet ni var? Det märker vi knappt för musiken och energin gör att vi bara kör! Lyckorus och energiboost utlovas efter avslutad klass! Let´s go!