Tack för att Ni stödjer Hjärnfonden

Därför behövs Hjärnfonden!

Hjärnfonden får inga statliga bidrag utan verksamheten är helt beroende av gåvor från privatpersoner, företag och organisationer. Allt stöd som delas ut till forskare och forskargrupper är insamlade medel.

 – Mer än var tredje svensk kommer någon gång i livet att få en hjärnsjukdom – stroke, Alzheimers sjukdom, epilepsi, migrän, depression, beroende eller anorexi för att ge några vanliga exempel. Om man listar de vanligaste anledningarna till förlorade friska år är 8 av 10 hjärnsjukdomar. Antalet demenssjuka ökar dessutom dramatiskt – en kvarts miljon svenskar förutspås vara drabbade år 2050.

Många tror kanske att hjärnsjukdomar mest drabbar äldre. Men faktum är att var tionde barn som föds i Sverige har någon form av hjärndiagnos. I varje skolklass finns barn som lider av autism, ADHD eller dyslexi. Och andelen 16–24-åringar som uppger sig besväras av psykiska besvär och depression har tredubblats på tjugo år.

Workout Åres insamling 2019

För hjärnan och med hjärtat!

Vi på Workout Åre vill vara med och stötta forskningen kring vår hjärna! Stöd vår insamling som pågår till den 27/5 2019. Workout Åre går in med 5000 kr samt lottar ut ett Workout Åre paket för 2 personer, bestående utav 2 st träningspaket inkl boende och helpension (värde ca. 10.000 kr) till Workout Åre 2020. För att delta i utlottningen är minsta belopp att skänka 100 kr.