Jim Berg

Jim arbetar med att utbilda instruktörer i spinning/cykling med fokus på Wattbaserad cykling i egna företaget IMEiT, som ambassadör / utbildare åt Intelligent Cycling i deras programvara och som konsult inom framförallt cykling men även inom generell gruppträning och utbildningsstruktur samt organisation åt flera andra företag och koncept i branschen. Ni hittar honom även ofta i föreläsningar och inspirationsklasser/workshops inom träning och hälsa. Jim har teoretisk bakgrund i träning och hälsa från både GU och Bosön samt internutbildningar i branschen. Idrottsligt är Jim tidigare Team Manager och har tävlat i landsvägscykling på nationell elitnivå i Sverige.

Mest minnesvärda träningsupplevelse

Att sitta på scen i filmningen av RPM i Globen i STHLM var riktigt mäktigt. Sen som instruktör slår ju såklart många LesMills Live konvent högt, men både Bollnäs Ess och Workout Åre har gett flera fantastiska minnen från scenen oxå. Rent idrottsligt har jag framförallt de första åren i GCT några lopp där vi verkligen jobbat ihop som ett lag och även åstadkommit bra resultat högt på listan. Lagsporten cykling är kanske märklig utifrån men unik inifrån i hur man taktiskt kör för varandra.

Pass-/föreläsningsbeskrivningar

Intelligent Cycling – Endurance Ride
Vi använder oss av det fantastiska systemet och appen ”Intelligent Cycling” och lägger nivån där det passar dig, högt eller lågt, och försöker sedan konsekvent hålla den där för att utmana vår uthållighet. Längst med vägen stöter vi på utmaningar, variation och kanske en del både respiration och perspiration.. Inget krångligt, inget svårt, inget konstigt – bara eventuellt lite jobbigt. Som träning ska vara?

Glöm inte att ta med telefonen till passet.

Intelligent Cycling – Cadence Play
Vi använder oss av det fantastiska systemet och appen ”Intelligent Cycling” och leker oss fram till några olika utmaningar. Vill du testa att dyka in i tunneln högst upp i pyramiden? KÖR! Annars håller du elden brinnande bara och så rullar vi ner på andra sidan pyramiden ihop. Alla möjligheter finns och du väljer vilka du vill ta. Glöm inte att ta med telefonen till passet.