Fredrik Carlén

Som 10-åring vann jag ett klubbmästerskap i pingis, än idag minns jag stoltheten när jag efter tävlingen satt i bilen med min pokal, där och då föddes tävlingslusten och den har drivit mig i 25 år från den dagen. Jag tävlade i simning men nådde ingen högre nivå, jag vann ett JSM i motorsporten Trial, jag var utfyllnad i elitklungan i cykel och upptäckte 2008 triathlon som blev min mest intensiva idrottsperiod i livet. 2010 ville jag genomföra en Ironman, mitt mål var att klara 11 timmar och resultatet blev 9.30 tim. 2010-2015 satsade jag helhjärtat på Ironman och långdistanstriathlon och gjorde som bäst 8.43 på Ironman och var med i landslaget på hemma-VM 2015. Efter det racet fick familjen bli prio 1 men kärleken till idrotten kommer alltid finnas kvar.
Idag bor jag och familjen i Åre och njuter av ett aktivt liv. Jag driver träningstjänsten Peppster.com, är aktiv som tränare inom Triathlon, Simning och Swimrun och har utbildat mig till fystränare och PT.

Hemsida: Peppster.com

Det här visste du inte om mig!?
Sedan två år tillbaka hänger jag mycket på boulder-väggen hos den lokala klätterklubben och kan med säkerhet och tveksam stolthet titulera mig Åredalens mest talanglöse klättrare. Men kul är det!

Jag kommer presentera följande på Workout Åre 2017!
Simning för Swimrun & Triathlon:
Nybörjar crawl
Stark och skadefri löpning!