Jakob Nilsson

Hela mitt liv har jag varit nyfiken på nya idrotter och haft träningen som en stor del av mitt liv. Detta har gjort att jag varit aktiv inom allt från mer traditionella sporter som fotboll till lite mindre kända som curling och kettlebells. Efter ett SM-guld i kettlebells och ett gäng seriösare satsningar runt Vättern samt en Ironman har nu fokus flyttats till att träna mer för väl måendet och för att det är kul, istället för att låsa sig för mycket i resultaten. Det är acceptansen kring att ett träningspass kan vara värt så mycket mer än siffrorna du presterar som jag vill förmedla till mina deltagare när jag idag håller klasser för förstagångare såväl som elitmotionärer. Med det sagt tror jag att man presterar som bäst när man har som roligast! Träningsglädje till alla!

 Det visste du inte om mig?!
Blev tillsammans med min mamma uppkastad av en tromb vid 2,5 års ålder. Bilen vi satt i landade på taket och vi klev mirakulöst nog ut därifrån helskinnade.

Beskriv din mest minnesvärda träningsupplevelse?

Det finns många fina minnen som har med träning att göra men en upplevelse jag alltid kommer ha med mig är när jag och min far, som för ett par år sedan introducerade mig till cyklingen, i somras deltog i motionsloppet Maratona Dles Dolomites i norra Italien. Att få genomföra loppet, som många kallar världens vackraste motionslopp, tillsammans med en av mina största förebilder är någonting jag kan titta tillbaka på och vara evigt tacksam för.