Therése Furudal Hydén

Therése Furudal Hydén är yogalärare och hälsoinspiratör med bakgrund inom gruppträning och resebranschen. Hon har studerat folkhälsovetenskap, kost och hälsa, kommunikologi och psykologi vid sidan av yogan. Therése bor sedan nio år tillbaka bor i Åre där hon driver företaget Yogastories där hon håller yogaresor, retreats samt yogalärarutbildningar inom Global Yoga. Therése är en uppskattad presentatör på träningsevent runt om i Norden och hennes klasser kännetecknas av personlighet och närvaro. En mix av djup och lätthet, skratt och allvar.

Hemsida: www.yogastories.se

Beskriv din mest minnesvärda träningsupplevelse?

Flera av mina härligaste träningsminnen där jag undervisat är från tidigare upplagor av Workout Åre! Alla vackra möten med människor och att genom yogan få skapa tillstånd, är det som berör mig mest!

Största upplevelsen kopplat till min egen fysiska prestation är när jag i somras tog mig 70 mil över fjälltoppar och fjordar till norska kusten på tävlingen Nordic Islands Adventure Race. Vi var ett lag på 4 kvinnor som skulle cykla, springa, klättra, paddla och navigera oss från Åre till Ålesund på 7 dygn. Vi sov 14 timmar totalt på en vecka för att hinna ta oss i mål på utsatt tid. Så starka känslor under denna vecka, där både mina högsta tillstånd av lycka och kraft blandades med motstånd, intensiva smärtupplevelse och känslor av uppgivenhet. Men så coolt vad kroppen och sinnet klarar av. Hur mycket kraft och kapacitet som vi bär på!