Yoie Bohlin

Löpning har varit något jag alltid tagit med mig och varit ett sätt för mig att komma undan alla måsten och bara få vara i nuet. Att springa och bara fokusera på nästa hinder och nästa fotnedsättning. Jag sprang min första mil som 14 åring på 39min och mitt första maratonlopp som 17 åring på strax under 3h, sprang som yngsta någosin Lidingöloppet på under 2h utan någon som helst speciell löpträning. Jag sprang bara väldigt mycket och med ett steg som såg ut att jag flög fram utan ansträngning.

Jag har alltid sprungit mycket i olika terränger samtidigt som jag tränat kampsport hela mitt liv så för mig passar det bäst med variation i träningen för att inte bli övertränad eller skadad.

Alla är olika och behöver olika träningsformer för att utvecklas så det är viktigt att inte alltid se till sig själv när man tränar andra utan se den löparens kvaliteter och behov. Jag provar mig fortfarande fram och genom erfarenheter och kunskap vill jag hitta den rätta formen för just den personen att utvecklas och kunna springa mera. Just nu springer jag hinderbanalopp och bergslopp, den löparformen passar mig just nu eftersom jag älskar att känna mig oslagbar och trivs bäst på toppen av ett berg.

Jag har tränat löpare i 6år och Man hör ofta i löparsammanhäng att man ska ”kötta”, men jag har tagit bort det ordet och säger istället att man ska ha en känsla av att flyga. Löpning är för mig en livsstil och lika naturligt som att tacka för maten. Hunger innan, njutningen under tiden och lugnet efteråt.

Jag vet hur viktigt det är med bra balans i livet för att kunna återhämta sig och mitt mål är att få andra att få förståelse kring sin balans för att kunna samla ny energi till fler äventyr och utmaningar.
Ha en fin dag och fortsätt spring!
//Yoie Bohlin, ”Rastarunner”

Hemsida: http://www.rastarunner.se