Sofie Näslund

Sofie är skåningen som gick en aerobics(ajrååbicks)-utbildning 1998 och som sedan dess är en inbiten gruppträningsnörd – oavsett klasstyp. Att hon brinner för gruppträning smittar verkligen av sig i salen. Hon är beroendeframkallande för hon får mig att känna mig grym, sa någon. Sofie har förmågan att låta alla känna sig sedda – och med hjärtat på rätt ställe utmana var och en. Genom att vara väl förberedd och kunnig, men även personlig och ödmjuk, är hon en vägledande förebild inom gruppträning. Förutom de klasser hon varje vecka instruerar i Gävle, skapar hon conceptklassen PowerStep för ActicAcademy, medverkar på träningshelger/träningsresor samt bidrar till att nya gruppträningsstjärnor utbildas och utvecklas. Som utbildad läkare är Sofie van att föreläsa och på WorkoutÅre kommer hon att berätta hur viktig gruppträningen blev när hennes 7-åriga son fick cancer – och bidra till eftertanke i vardagen. 

Beskriv din mest minnesvärda träningsupplevelse?

Ett av de starkaste minnena kopplat till gruppträning är nästan 20 år gammalt. Till nästan alla mina klasser kom en tjej. Varje dag oavsett klass. Samma plats i salen. Missade aldrig en klass. Inför en sommar gav hon mig en liten present. En CD-skiva med fransk hiphop. Hon skulle flytta hem till Frankrike. Hon hade varit utbytesstudent i Sverige och hade varit så ensam. Mina klasser hade gjort att hon hade stått ut. Jag blir rörd än idag – gruppträning kan vara så viktigt! En gemenskap, en samhörighet. Livsglädje – och ibland helt livsviktigt!” 

Passbeskrivningar

PowerStep:

Actics förekoreograferade taktbaserade klass där kondition genom klassiska stegkombinationer på step varvas med effektiv styrketräning med skivstång och viktplattor – allt till upplyftande musik. En allsidig step/intervall-klass som verkligen kan utmana både Dig som är helt ny men också Dig som minns stepklasserma från förr. Pulsen går upp och ned – men livsglädjen går bara rakt uppåt! 

Föreläsning:
Resiliens – som mamma, läkare och instruktör. Vad händer när man mitt i livet hamnar mitt i döden? Hur överlever – och lever man – med en son i himlen och en son