Thomas Näsholm

Jobbat som PT och fystränare i 20 år. Alltid jobbat väldigt brett och i många fält. Jobbar idag som tränare på STC, fystränare för Jämtland basket, utbildare för PT-linjen på Östersunds gymnasium, utbildare för Human Performance PT-utbildning samt kost och nutritionsansvarig på We and sports.

Beskriv din mest minnesvärda träningsupplevelse?

Bästa träningsupplevelsen var en löptur på Mallorca i varierande terräng med ett härligt gäng. Skogsled, bergsväg och sandstrand. Stora delar med havet i bakgrunden. Underbart klimat, underbar miljö och underbart endorfinfylld vid målgång.

Passbeskrivningar

Träningspass med fokus på mobilitet. Vi kommer att utmana rörligheten i kroppen genom att lägga till belastning och hastighet. Styrkerörlighet med kroppen som redskap

Föreläsning – ”Kost för hälsa och miljö”. Att göra val kring kost handlar idag om att göra anpassningar utifrån flera saker. Hur gör jag val som påverkar min hälsa positivt? Och, hur kan jag dessutom göra val som är klimatsmarta? Hållbar hälsa är huvudtemat i denna föreläsning. Inga pekpinnar, bara tips på hur du kan göra små, smarta förändringar.

Föreläsning – ”Kost för hälsa och prestation”. Hälsa för prestation. Det finns några kostfaktorer som kan ha betydelse för en optimal prestation. Men vi måste också skapa ett läge där kroppen är i balans och alla grundläggande behov tillgodoses. Den här föreläsningen tar avstamp i en helhetssyn på prestation men kommer snabbt in på vad i kosten som faktiskt kan ha en betydande effekt på dina träningsresultat.