Workout Åre 2020 ställs in!

Dela gärna inlägget med vänner

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Det är med ett tungt hjärta vi idag tvingas meddela att vi för första gången på 13 år behöver ställa in Workout Åre. Anledningen bakom detta är såklart det rådande läget med den snabba och farliga spridningen av covid-19 och det tills vidare gällande förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 50 deltagare, som kommunicerades av Sveriges regering tidigare idag. Detta besked omöjliggör genomförandet av årets Workout Åre.

Detta är ett dråpslag för alla inom evenemangsbranschen och drabbar allt ifrån stora internationella evenemang till mindre lokala tillställningar. Evenemangsbranschen står, likt många andra branscher, inför sitt kanske största hot någonsin.

Även om dagens besked från regeringen var väntat så är det ändå en stor chock för oss, vi har in i det sista hoppats på att kunna genomföra eventet på ett eller annat sätt.

Detta är en mycket komplex situation med många inblandade som påverkas och det finns därför många frågeställningar och konsekvenser kopplade till detta beslut. Vi hoppas ni har förståelse för att vi nu behöver lite tid innan vi kan delge information vad som nu gäller och ge svar på de frågor som uppstår.

Många kommer säkerligen vilja höra av sig till oss med frågor kring dagens besked, just nu är det denna information vi kan förmedla. Så snart vi har mer information kommer vi att delge er denna.

I våra allmänna villkor för deltagande vid Workout Åre beskrivs att vi som arrangörer inte har någon skyldighet att ersätta deltagarna om loppet ställs in på grund av en händelse utanför vår kontroll eller för deltagarnas säkerhet. Vårt allra största fokus för tillfället är att säkra att det överhuvudtaget kan bli ett Workout Åre 2021. Det vi kan lova är att vi som arrangörer aldrig kommer att försöka sko oss på situationen, och att den dag vi vet om vi får del av de stödpaket som nu planeras till både ideella verksamheter och näringslivet, kommer dessa medel användas för att på ett eller annat sätt kompensera er deltagare. Vi ber om förståelse för att vi just nu inte kan säga något mer.

Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att just ni anmält er till Workout Åre och att ni därmed valt att stötta ett Åre som kan leva året runt. Det stödet behövs. Med det i ryggen hoppas vi att vi kan komma tillbaka starkare och bättre!